Är guld eller silver bäst för mig?

Passer guld eller sølv bedst til mig?

När det kommer till smycken är det viktigaste att smycket passar din smak, oavsett om det är silver eller guld. Det finns heller ingen som säger att man inte kan styla både guld- och silversmycken tillsammans, om man så önskar. Dina smycken hjälper till att uttrycka vem du är och ska få dig att känna dig vacker och bekväm.

Men om du skulle vilja matcha dina smycken med din hudton så att du kommer att glänsa på bästa sätt kan du här läsa en liten guide om du ska satsa på till exempel guld- eller silverpläterad smycke.

Anpassa dina smycken till din hudton

Om du är osäker på om silver eller guld passar dig bäst kan du kontrollera din hudton och låta den vägleda dig i ditt val av smycken.

Guld för en varm hudton

Om du har en varm hudton har du vanligtvis gyllene, gulaktiga eller persikofärgade pigment i huden. Andra saker som kan peka mot en varm hudton är en mörk ögonfärg och hårfärg, samt att man lätt blir solbränd på sommaren. Om du har en varm hudton, så kommer guldpläterade smycken att passa dig bra.

Silver för dig med en kall underton

Om din hudton är sval är du vanligtvis blekare i huden och blir ofta mer röd än brun i solen. Personer med en kall hudton har oftast blå eller gröna ögon och ljust eller rödaktigt hår. Om du har en cool hudton kan du med fördel investera i försilvrade smycken.

Hur du hittar din hudton

Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att ta reda på om du har en varm eller sval hudton. Det gör du genom att titta på färgen på dina blodkärl på undersidan av din arm vid handleden.

  • Om du har blåaktiga ådror har du en kall hudton.
  • Om du har grönaktiga ådror har du en varm hudton.
  • Om färgen på dina vener är svår att bestämma kan du ha en neutral hudton.

En neutral underton passar både guld och silver

Om du har en neutral underton har du tur, eftersom både silver och guld passar din hudton vackert.

Jag har redan en färg på smycken - är det för sent att byta?

Det är aldrig för sent att ändra uppfattning om vilken färg smycken som passar dig bäst, och därför börja byta till en annan färg eller bära både guld och silver.

Många har byggt upp en hel smyckeskrin helt av antingen silver eller guld, eftersom de en gång fattade ett beslut som tonåring om de var intresserade av det ena eller det andra. Rom byggdes inte på en dag, och inte heller smyckessamlingar. Så lägg kallt vatten i blodet och njut av att sakta sätta ihop din nya smyckeskollektion.

Uttryck dig med smycken från Jewelry by Grundled

På Grundled designar vi guldpläterade och silverpläterade smycken med öga för det personliga. Det gör vi genom att designa tidlösa, eleganta och feminina smycken med nordisk touch, som garanterat kommer att bli en uppskattad och permanent del av din smyckesgarderob.

Läs nästa

Smykketrends

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.