Om Jewelry by Grundled

Om Jewelry by Grundled

Bakom Jewelry by Grundled hittar du designern och ägaren Helle Just Weiling som driver varumärket från sin designstudio och showroom Aarhus C tillsammans med sin man Martin Ejvind Arthur Weiling och deras underbara team.

Allt började som ett fördjupningsprojekt 2015. Sedan dess har det utvecklats till mycket mer – inte minst tack vare en kärlek till detaljer och för den raffinerade processen att forma och montera de enskilda smådelarna och få allt att passa in i en högre enhet. Jewelry by Grundled erbjuder tidlösa, eleganta, individuella, feminina och minimalistiska smycken. Smyckena är designade i vår lilla designstudio i Aarhus C med passion för enkel estetik och nordisk design.

Jag älskar att skapa smycken med en touch av enkel elegans i en grafisk och minimalistisk stil som du kan uttrycka genom dig och din personlighet.

Jag strävar efter att skapa tidlösa och klassiska mönster som "varar utöver säsongen" och jag förespråkar varaktig stil snarare än förbigående trender.

För mig är det ett stort privilegium att få göra något som jag älskar mest, och jag känner mig så lycklig och tacksam att ni följer med. TACK SÅ MYCKET - Du är bäst

1981

En designer föddes

Helle föddes 1981 och växte upp i den lilla västjyske staden Struer med sin mamma, pappa och storebror. Vid 18 års ålder flyttade hon först till Aarhus och sedan till Paris, där hon bodde och arbetade i en fransk familj. Efter utlandsvistelsen i Frankrike och en längre resa ner genom Sydamerika började hon på Holbæk Art College där kreativiteten tog fart på riktigt. Hon flyttade sedan till Köpenhamn för att fullfölja sin stora dröm om att bli guldsmed. Tyvärr visade det sig att lärlingsplatserna inte hängde på träd. 

2009 i Köpenhamn träffade Helle sin nuvarande man, far till deras två barn och nu partner i Jewelry by Grundled, Martin Ejvind Arthur Weiling. Tillsammans flyttade de "tillbaka" till Aarhus. ..., gott nog utan lärlings- eller guldsmedsutbildning. Men inte utan passion för att skapa smycken och sitt eget smyckemärke.

2015

Jewelry by Grundled såg dagens ljus 2015

2015 slutade Helle sitt nuvarande jobb och startade Jewelry by Grundled. Hon öppnade sin verkstad och designstudio i ett litet mysigt korsvirkeshus i Vestergade i centrala Aarhus.

Härifrån designade och producerade Helle sina smycken som hon sålde via butiker och på designmarknader. Försäljningen var inte jättestor, men tillräckligt för att Helle kände att det här kunde bli mer.

Jewelry by Grundled var under denna period en permanent del av designmarknaderna FindersKeepers, Upcomers, Neu, Formland och North Modern.

2016

Fler butiker tillkom och försäljningen tog fart

Under 2016 kunde Helle verkligen känna av det stora intresset för sitt varumärke och hennes design och flera butiker kom och ville sälja smyckena i sina fysiska butiker. Däribland ARoS Konstmuseum, Illums Bolighus, Trapholt, Utzon Center, Kunsten Museum of Modern Art, Kunstmuseum Brandts, Designer Zoo och många fler.

Även utomlands fångade Jewelry by Grundled blickarna och smyckena säljs både i Japan och Tyskland, Spanien, Holland, Sverige, Island och Belgien.

Jewelry by Grundled såldes vid denna tidpunkt i mer än 100 butiker runt om i världen.

2020

En ny början

Som vi alla är bekanta med började coronaviruset (COVID-19) sina intåg i början av 2020 och stängde långsamt ner världen omkring oss. Restauranger, mötesplatser, butiker och därmed också alla Jewelry by Grundleds underbara återförsäljare fick lägga ner under en längre, osäker period.

Jewelry by Grundled fick därför tänka om sin verksamhet och började därför marknadsföra sin närvaro online och generera försäljning från sin egen webbshop. Lyckligtvis fortsatte butikernas framgångar på nätet och sedan dess har det bara gått åt ett håll.

Jewelry by Grundled är numera både en nätbutik, men handlas även fortfarande i många butiker runt om i landet och utomlands, och fler kommer fortfarande till.

2021

Fler händer och nya färdigheter

I takt med att Jewelry by Grundled fick mer fart lades fler uppgiftstyper till. Och därför också behovet av fler händer.

Smyckestillverkningen och förpackningsteamet ska idag räknas på två händer.

2021 gick Helles man Martin Ejvind Arthur Weiling på allvar med i den dagliga verksamheten. Vid sidan av Jewelry by Grundled driver han sitt eget digitala varumärke och designstudio Mundfuld Studio, som specialiserat sig på att designa varumärken och skapa visuella digitala lösningar och webbshoppar. Det var därför vettigt för Martin att ta bollen på onlinenärvaron på Jewelry by Grundled.

Också 2021 kom Mads Kivi Jensen som strategisk rådgivare. Han kom från en position som Commercial Director på Søstrene Grene och är idag på resan och hjälper till att odla Jewelry by Grundled.

2023

Nya lokaler och showroom

Den 1 maj 2023 tog Jewelry by Grundled över sina vackra nya lokaler på Nørre Allé 13. En gammal charmig byggnad från 1912, som tidigare inhyste Dansk Filmfabrik som producerade stumfilmer.

Jewelry by Grundled slår upp dörrarna med verkstad, designstudio och showroom.

Vi ser fram emot 2023! Tack för att du följer med. Du är fantastisk.

De varmaste hälsningarna från
Helle, Martin och hela Jewelry by Grundled-teamet.

2024

Grundled.se lansering

Efter några underbara år av tillväxt på den danska marknaden var tiden mogen att aktivt ge sig in på våra underbara grannars marknad i Sverige.

Grundled.se såg dagens ljus sommaren 2024 och vi ser fram emot att skicka våra vackra smycken över sundet till Sverige.

Team och ambassadörer

Bakom Jewelry by Grundled hittar du ett starkt och fantastiskt team, samt våra underbara Jewelry by Grundled-ambassadörer.

MÖT DEM ALLA HÄR